Knorhoek Guest House i Stellenbosch

Häromdagen skrev vi om våra härliga dagar på Cape Riviera i Kapstaden. Efter vårt stopp i denna underbara stad fortsatte vi till Stellenbosch i Sydafrikas vackra vindistrikt. Här bodde vi några dagar på Knorhoek Guest House som ligger på Knorhoek Wine Estate ca 10 km norr om Stellenbosch.

Knorhoek Wine Estate, Stellenbosch

Knorhoek Wine Estate, Stellenbosch

Knorhoek Wine Estate är en familjeägd gård med lång historia. På väg in till Knorhoek Guest House passerar vi en del vinodlingar och själva boendet ligger vackert omgivet av de natursköna bergen med dess skog. Det är ett charmigt boende som erbjuder allt man kan önska, allt i en väldigt lugn atmosfär långt ifrån stadens ljud och trafik. Det enda som hördes på kvällarna var hoandet av ugglor… 🙂

Knorhoek Guest House

Knorhoek Guest House

Boendet har inte blivit graderat av Tourism Grading of South Africa, men jag skulle säga att det håller standarden av ett 3-stjärnigt boende. Rummen erbjuder en kombination av komfort och gammaldags charm vilket jag personligen tycker är perfekt.

På Knorhoek Guest House finns det totalt åtta rum, varav två av rummen har två extrasängar vilket gör det till ett mycket bra alternativ för barnfamiljer. Utöver detta har de även ett rum som kan ta en extra säng.

Knorhoek Loft Room 5

Knorhoek Loft Room 5

Alla rum har så klart egna badrum och det finns även TV, hårtork, kassaskåp och gratis internet för de som inte kan hålla sig borta från Facebook. Rummen har även balkong eller uteplats med stolar och bord där det är lätt att fördriva några timmar med att skriva de obligatoriska vykorten till familj och vänner där hemma. Det blir ju dessutom bara bättre om man samtidigt sippar på ett glas med gårdens goda vin… 🙂

Förutom de vanliga rummen så finns det också två stugor som erbjuder självhushållning för tre respektive fem personer. Även dessa stugor lämpar sig väl för familjer.

Matsalen på Knorhoek Guest House

Matsalen på Knorhoek Guest House

Det finns många fördelar med att bo på en vingård, men en nackdel är ju så klart att det är en bit in till centrum med restauranger, affärer med mera. Om man inte vill ta sig in till Stellenbosch för middag så kan man bara boka bord på Knorhoek då de serverar middag varje kväll måndag till fredag. Middagen består som så ofta av tre rätter som alla är mycket vällagade och något som vi varmt kan rekommendera!

På gården ligger också Towerbosch Restaurant som är öppen för lunch onsdag till söndag (förutom när de har tillställningar). Tyvärr hade de stängt när vi var här så vi fick inte möjligheten att testa deras mat, men vi har hört mycket gott om den så vi tvivlar inte en sekund på att det kan vara väl värt ett besök.

Härlig frukost på Knorhoek

Härlig frukost på Knorhoek

När det var dags för frukost blev vi inte besvikna, jag tror att de har den godaste müslin som vi någonsin ätit! Förutom müsli med yoghurt fanns det så klart bröd (som också var otroligt gott!) med diverse pålägg och juice, mjölk, kaffe och te att dricka. För tillagad frukost så kommer personalen och tar beställningar direkt från borden så att man får precis det man vill ha. Vi lämnade med andra ord inte frukostbordet hungriga… 🙂

Vinprovning på Knorhoek Wine Estate

Vinprovning på Knorhoek Wine Estate

Efter ett par nätter var det dags för att fortsätta vår resa, men innan vi begav oss iväg stannade vi till för en vinprovning. Det hela slutade med att vi köpte med oss ett par flaskor av deras Cabernet Franc från 2013 som vi tyckte var den absolut bästa.

Dags för avfärd från Knorhoek Guest House

Dags för avfärd från Knorhoek Guest House

Vi har fortfarande en flaska kvar i vinstället, men när den har korkats upp får det nog bli ett besök till på Knorhoek Wine Estate… 🙂

/Lina

Lämna en kommentar