Om

Vi heter Julia ochlina_och_julia Lina och har drivit reseföretaget Destination Sydafrika sedan 2007 och vi har älskat varje ögonblick. Detta är vår blogg, där du kan få kika in i södra Afrika, skratta och häpnas, inspireras och drömma dig bort! Vi delar med oss av våra personliga intryck, upplevelser och tankar om hur det är att leva och bo i Sydafrika.

Det blir lite av varje, både smått och stort. Vi skriver kanske om naturen och det otroliga djurlivet, om de underbara människorna och dagliga möten. Om äventyr och aktiviteter, dagsutflykter och resor. Om restauranger, barer och butiker. Om maten! Om landets historia och aktuella händelser. Om alla de underbara konstigheter som gör Sydafrika så speciellt… Vi kommer skriva om Sydafrika, så klart, men också de andra länderna i södra Afrika. Kanske kan vi inspirera till en resa, eller i alla fall bjuda på ett skratt och lite ”feel good moments”.

När vi första gången kom till Sydafrika, redan år 2000, hade vi ingen aning om vad som väntade oss. Vi skulle tillbringa 6 månader på universitetet i Potchefstroom, en liten stad några mil utanför Johannesburg. Där skulle vi slutföra våra examensarbeten som avslutning på våra studier till kemiingenjörer.

Vi föll pladask för landet och allt vad det har att erbjuda och efter vår första vistelse i Sydafrika tillbringade vi, i flera omgångar, mycket tid i Sydafrika. Till slut bestämde vi för att omsätta vår kärlek till och kunskap om landet till något som fler än vi kan ha nytta av. På så sätt föddes Destination Sydafrika.  Idag är Julia gift med sin Freddy och bor permanent i Sydafrika, närmare bestämt i Lonehill i norra Johannesburg, medan Lina och hennes man Wayne har valt att dela upp sin tid mellan Sydafrika och Sverige.

Vi hoppas att du kommer ha glädje av att följa vår blogg och vi ser fram emot dina kommentarer. Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s