Över stock och sten

Som säkert många håller med mig om så är att vara ute i naturen något av det absolut bästa. Bor man i Sydafrika så får man dock vara väldigt morgonpigg om man ska hinna mer än utanför dörren innan solen kommer upp och börjar steka på allt för mycket!

Solen, naturen, ljuden, dofterna

Solen, naturen, ljuden, dofterna

För mig och min man Wayne så ligger mountain biking väldigt varmt om hjärtat. När jag för ett par år sedan köpte min första cykel sedan jag var tonåring, så fick det bli en lite billigare testa-på-variant, men denna blev snart uppgraderad!

Att stiga upp i gryningen för att sedan bege sig ut för att njuta av soluppgången är något alldeles speciellt. Att känna det friska morgonluften i ansiktet och känna dofterna av gräset och träden gör att man verkligen vaknar till liv.

Att se dagen gry är ju något alldeles underbart oavsett var i världen man är, men jag får nog säga att en afrikansk soluppgång har det där lilla extra och när bushen börjar vakna till liv så vill man inte vara någon annanstans! Att efter en fridfull soluppgång sedan flyga fram över stock och sten gör det hela bara bättre… 🙂

Full fart på cyklarna

Över stock och sten

Vi har turen att bo precis intill ett vildmarksområde som är helt perfekt för mountain biking med spår för både nybörjare och lite mer erfarna cyklister. När det dessutom är så lätt att ta sig dit, så finns inga ursäkter!

Trots att det inte är långt ifrån folktäta områden så har vi haft turen att få se schakaler och en rad andra däggdjur, ormar och kanske framförallt väldigt många olika fågelarter såsom flertalet olika sockerfåglar, ugglor och andra rovfåglar och mycket annat. För en fågelskådare blir det ibland svårt att fokusera på vad som händer framför styret och det har hänt både en och två gånger att man står på näsan, dock har vi än så länge undvikit mer än bara ytligare sår och blåmärken… 🙂

Ta det nu lungt i backarna! 😉

– Lina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s