Rovos Rail

Kliv ombord på ett av världens lyxigaste tåg och upplev romantiken och atmosfären från en förgången tid. Avnjut utsökta måltider i femstjärnig lyx alltmedan det mest varierande landskap uppenbarar sig där ni sakta ringlar fram.

deluxe

Sedan starten 1989 har Rovos Rail gjort sig känt som världens lyxigaste tåg. Äventyret börjar ofta på Capital Park strax norr om Pretoria, Rovos Rails privata tågstation i kolonialstil, som är scenen för de flesta avgångar och ankomster.

Rovos Rail har några av de rymligaste kupéerna i världen med all lyx och komfort ni kan tänka er. Med vackra träpaneler och inredning i edvardiansk stil är kupéerna gjorda för två personer som kan välja mellan två enkelsängar eller en rymlig dubbelsäng. Det finns kassaskåp, rumsservice dygnet runt och en minibar fylld med de drycker ni önskar, allt inkluderat i priset.

Det finns tre olika typer av boende:

pullmandaycutawayPullman Suites är 7 kvadratmeter stora kupéer med eget badrum med dusch. Ni kan välja mellan en över- och en undersäng eller en dubbelsäng som under dagen görs om till en soffa. Minsta kupén som erbjuds.

deluxecutawayDeluxe Suites är ett något större alternativ på 11 kvadratmeter. Ni får en liten salong och eget badrum med dusch. Ni kan här välja mellan två enkelsängar eller en dubbelsäng.

royalcutawayRoyal Suites är på hela 16 kvadratmeter och är väldigt rymliga och eleganta. Kupén tar upp en halv vagn och ni har en egen salong och ett läckert badrum med viktorianskt badkar och separat dusch.

Alla måltider serveras under en sittning i de charmiga restaurangvagnarna i viktoriansk stil. Varje morgon serveras en frukostbuffé med ett brett urval av croissanter, kallskuret, marmelader, bakverk, yoghurt, flingor och färsk frukt.

shangani

Till lunch och middag serveras först en förrätt och sedan står valet mellan fisk, kött eller vegetariskt som sedan följs av en frestande dessert. Till detta serveras utmärkta sydafrikanska viner.

Under dagarna är klädseln ledig och bekväm, medan det till middagen är minst kavaj och slips som gäller.

Låter inte detta underbart, så säg!?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s