ZANELIZA: HOW THE WATER MOVES

Idag vill vi slå ett slag för ny, spännande, sydafrikansk musik och vi ber er samtidigt att ta lite tid och lite pengar till att hjälpa denna mycket lovande artist att förverkliga sin dröm. Hon heter Asanda Msaki Mvana, kommer från East London i Eastern Cape och det här är hennes berättelse:

”2013 lanserade jag min EP ”Nalithemba”. Det har gått två år sedan det projektet och sedan jag tog steget att helt fokusera på musiken som singer/songwriter på heltid. Resan har varit otroligt, och jag har växt så mycket sedan jag släppte EPn att jag nu känner att tiden är rätt att dela med mig av ett fullängdsalbum. Jag inbjuder dig att vara en del av Zaneliza: How the Water Moves.

Msaki @ Red Hot JazzProduktionen av det här albumet är nästan klart och musiken finns! Musiker, som också är kära vänner till mig, anslöt sig i min hemstad från olika delar av landet för att spela in den största delen av albumet vid Miriam Makeba Performing Arts Centre, en plats som har visat mig mycket stöd och är mycket nära mitt hjärta. I december 2014 började jag inspelningsprocessen på Peter Aurets studio. Tre månader senare ska vi nu lägga det sista lagret av flöjt, harpa och cello i Johannesburg. Den här kampanjens främsta syfte är att föra i hamn vad som har skapats, och att se till att efterproduktionen blir bra för att hedra den kreativitet som redan visats.

Jag har haft nöjet att arbeta med ett underbart produktionsteam bestående av Nduduzo Makhathini (Standard Bank Young Artist of the Year for Music 2015) och Cobus Van Dyk, som samproducerat min EP ”Nal’ithemba” med mig. Den fantastiska Gavan Eckhart från Soulfire Studios kommer att stå för mixing & mastering av detta album. Han har arbetat med artister som Ray Phiri, Miriam Makeba, Ladysmith Black Mambazo, Marcus Wyatt, Freshlyground och Bongeziwe Mabandla, för att nämna några, och har haft projekt som han har arbetat på som har nomineras för SAMAS och Grammisar. Detta projekt är i goda händer.”

msaki_groupDetta är en STOR vision, och stora visioner kräver stora medel. Att spela in en skiva är dyrt. För att samla in pengar till detta körs nu en kampanj på Indiegogo, där ni kan köpa allt från en nedladdning av albumet till vackra konstverk och pianolektioner. Skivan planeras släppas den 25 september 2015. Hjälp Msaki förverkliga sin dröm. $10 är inte mycket pengar för att kunna säga att ni var med innan hon blev riktigt stor 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s